<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d17725158\x26blogName\x3dOscars+Blogg!+%C3%85nlajn!\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://oscarlindell.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://oscarlindell.blogspot.com/\x26vt\x3d-1418581293046306835', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Om

Finns inte mycket vettigt att säga här...

Andras bloggar

Microsoft Windows Vista! It's Time!

Microsoft släppte igår Windows Vista till RTM (Release To Manufacturing) och kommer efter det att släppas för de IT-verksamheterna som kan nå MSDN imorgon. De inledde sitt releasetal med två ord: It's Time!
De har även meddelat datum när Vista går att sälja till allmänheten och det är den 30:e Januari 2007. De kunder med större verksamheter som tvivlar på om Vista kommer att fungera med hårdvara och mjukvara de har bör köra dessa två verktygen innan uppgradering sker (Dessa fungerar även för enkild person):

Get ready! Vista (Svenska)
Microsoft Vista Application Compability Toolkit (Engelska)

Den första länken leder till en sida med ett verktyg och information för att utvärdera datorn du sitter vid och du får en bra överblick om vad som eventuellt behöver uppgraderas/inte fungerar på din dator som ska ha Vista.
Förhoppningsvis kommer det att komma ett verktyg för att söka över nätverket och få överblick om ens hela miljö och se vilken eller vilka datorer som behöver uppgraderas eller bytas ut.
Den andra länken leder till just ett sådant program fast för mjukvara. Den söker igenom ditt nätverkt, samlar ihop vilka program som ligger på respektive dator och visar om det kommer att vara kompatibelt med Vista.

Vista innehåller som många säkert vet en uppsjö av nyheter och förbättringar. I länken nedan finner ni i stort vad det innebär:
http://www.alltomxp.se/index.php?option=com_content&task=view&id=167&Itemid=78

Microsoft har uppmärksammat att det finns mer kunder om man delar upp operativet i versioner som passa fler marknader. Jobbar man exempelvis på ett företag behöver man ju inte alla de funktioner en privatperson har på sin pc hemma.
Detta beskrivs på denna sidan i en enkel versionsmatris:
http://www.microsoft.com/windowsvista/getready/editions/default.mspx


Har man nyligen köpt en pc levererar de flesta tillverkarna ett klistermärke som visar att den är kompatibel med vista så att man inte behöver köra hårdvarutestet. Det kan bl.a. se ut så här:








Microsoft har också delgett information om uppgraderingskampanjer som kommer de närmsta månaderna innan själva releasen av Vista. Detta innebär att man till viss kostnad får uppgradera sitt os på sin nyinköpta pc till vista om man köpt den inom en viss tidsperiod. Om hurvida detta verkligen kommer att se ut eller kosta får vi återkomma med då denna informationen är preliminär.

Microsoft kommer under de nästkommande månaderna att lägga mycket tid och pengar på att marknadsföra Vista så vi lär inte missa det!
Jag har haft möjligheten att testa Vista när det kom som beta och kan säga att skillnaden mellan XP/2000 och Vista är lika stor som när vi gick från 3.11 till 98. Spännande!

Annan information för de som är intresserade: HÄR finns bilder på hur lådorna Vista (och office 2007) kommer att levereras i.

You can leave your response or bookmark this post to del.icio.us by using the links below.
Comment | Bookmark | Go to end